perjantai 30. elokuuta 2013

Apua kaivataan

No voihan kettu!!!
Sain uuden koneen ja aloitin eilen illalla pelien asennuksen. Peruspeli asentui hyvin mutta kun yritin ensimmäistä lisäosaa asentaa niin asensi sen loppuun asti hyvin, kunnes tuli päivityksen vuoro. Laitoin ohjeen mukaan peruspelin 4-levyn sisään ja sen jälkeen koko asennus meni mönkään. Tuli joku virheilmoitus ja kone peruutti asennuksen. 

Tein tämän koko homman moneen kertaan ja välillä asensin sen peruspelinkin uudestaan ja kokeilin toisella lisäosalla mutta mikään ei toimi. Olen ihan hukassa. 

Onko ongelmana peruspelin 4-levy vai voisiko se johtua siitä että uudessa koneessa on windows 8. Lueskelin eilen että se saattaisi vaikuttaa asennusongelmaan. Yritin myös päivittää tuon peruspelin ensin lisäosan asennusta mutta se levy ei silloinkaan toiminut, lykkäsi vain sitä virheilmoitusta tms.

Jos jollain on tietoa miten selätän tämän niin olisi kiva kuulla miten se tapahtuu? 

Jos en uuteen koneeseen saa peliä asennettua minun on asennettava se uudestaan vanhaan koneeseen kunhan se on ensin korjattu/puhdistettu. Se on täynnä eikä muistia enää ole ja jumii ihan vietävästi. Pitää vain toivoa että  se asennus sitten onnistuu siihen tai muuten kaikki on mennyttä.Ongelma ratkaistu! Kiitos Jade Essence!


Osaisiko joku auttaa? Olemme vaihtamassa tietokonetta ja sims pitäisi saada turvallisesti siirrettyä uudelle koneelle.
Aion laittaa koko sims-kansion ulkoiselle kovalevylle. En millään haluaisi tuhota perheitä ja hävittää ladattuja. Sen tiedän että tietysti pitää asentaa pelit uudestaan koneelle mutta entäs sen jälkeen?

En tajua juuri mitään tietokoneista joten ihan tarkkoja ohjeita kaivataan. Olisi ihanaa jos joku viitsisi auttaa.

Lisään vielä että miten minun kannattaa laittaa sitten puuttuvat lisäosat pelin asennuksen jälkeen? Siis ne joita minulla nyt ei ole käytössä (mm. yliopisto ja lemmikkilisä). Lisäänkö  ne heti kaikki vai vasta sitten kun olen saanut turvallisesti nämä nykyiset sims-tallennukset koneelle?

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti mäkään en ymmärrä näistä jutuista mitään. Ite silloinku ostin uuden koneen niin latasin perheeni sims 3 sivuston exchangeen ja latasin sieltä itelleni, mut en tiiä onko sims 2: sella mitään sellasta sivua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ainakaan kuullut tuollaisista sivuista, tuntuu että niin erilaiset jutut on kakkoselle ja kolmoselle.

   Poista
 3. Asenna ensin kaikki ne pelin lisäosat, jotka sinulla on ollut aikaisempien pelitallennusten kanssa käytössä eli tällä vanhalla koneella. Älä siis lisää yliopistoa ja lemmikkilisäosaa heti, jos sinulla ei ole ollut niitä silloin kun olet Kilpisillä ja muilla pelannut.


  Kopioi ulkoiselle kovalevylle koko Omista tiedostoista löytyvä EA-kansio. Ladatut tulevat siinä mukana kiltisti Downloads-kansiossaan.


  Jos haluat olla oikein varma, voit EA-kansion kopioimisen _jälkeen_ (nimenomaan jälkeen, niin on varmempaa) kopioida vielä erikseen Kilpisten perheen pelistäsi SimPEllä - täältä löytyy helppo suomenkielinen ohje:
  http://digital-devils.blogspot.fi/2011/01/simin-ottaminen-ulos-pelista-simpella.html
  Tämä ei ole aivan välttämätöntä, mutta hyvä varautumiskeino.


  Sitten kun olet asentanut uudelle koneelle kaikki ne pelin osat, jotka sinulla ovat nyt käytössä, voit yksinkertaisesti poistaa Omista Tiedostoista sinne ilmestyneen EA-kansion, ja korvata sen ulkoiselle kovalevylle kopioimallasi EA-kansiolla. Tämän pitäisi näin automaattisesti siirtää kaikki vanhat pelitallennuksesi nätisti uudelle koneelle.


  Tässä välissä on hyvä käydä tarkistamassa pelin sisältä, että kaikki näyttää siltä miltä pitääkin.


  Jos kaikki näyttää hyvältä, voit tämän jälkeen normaalisti asentaa nämä uudet lisäosat, joita sinulla ei ennen ole ollut käytössä.


  Näin ainakin itselläni on simsin siirtäminen koneelta toiselle toiminut, toivottavasti toimii sinullakin :) Onnea tekniikan kanssa toimimiseen! Toivottavasti sait selvää sepustuksestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti. Tuli niin selkeät ohjeet että jopa minunkin pitäisi tajuta. Noin hieman arvelinkin että saattais tuo mennä mutta en uskalla mitään omin päin mennä tekemään ettei ainakaan Kilpiset häviä. Muitten häviämisen vielä kestäisin.

   Poista
 4. Sanoisin että Windows 8 on syypää. Itselleni tuli sinistä ruutua jo silloinkin kun yritti asentaa peruspeliä Windows 7lle, en voi kuvitellakaan samaa kasin kanssa. Vistan kanssa se ehkä jotenkuten toimisi, mutta oikeastaan luotettavin ja käytettävin Windows yhä nykyäänkin on XP-versiot.
  Suosittelen joko yhteensopivuusohjelman etsimistä (ohjelma, jolla uudemmalla käyttöjärjestelmällä käytetään ikään kuin vanhemman käyttöjärjestelmän versiota), tai yksinkertaisesti vain sen vanhan koneen siivousta ja ehkä joidenkin uusien osien vaihtoa jos saatte sen amatööri- tai ammattilaiskorjaajan käsiin. Mikä tarkalleenottaen vanhemmassa koneessa jumii vai onko asioita useampia? Mikä käyttöjärjestelmä siinä on? Minulla saattaisi olla jotakin kokemusta vanhojen ja kenkkuilevien koneiden kanssa toimimisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin epäilen että tuo 8 on ongelmana. Tuollaista yhteensopivuusohjelmaa itsekin harkitsen, pitää vielä miehen kaverilta siitä kysyä kun se tietää näistä enemmän. Jos vaikka hän osaisi sen etsiä. Hän on huoltanut ja puhdistellut meidän koneet aina kun takuuaika on mennyt umpeen.

   Vanhemmassa koneessa on paljon ongelmia. Suurin syy löytyy jostain haittaohjelmasta joka jostain tupsahti ja se haittaa koneen käyttöä. Se lisäilee itsestään ohjelmia ja eri sivustoja ja jumittaa sivujen latauksia. Ei miehen kanssa olla saatu sitä pois joten se miehen kaveri saa senkin poistaa. Se haittaohjella on ikään kuin virus mutta ei tuhoa konetta, hidastaa vaan toimintaa.
   KOneen muistikin on myös melkein täynnä. Pitäisi poistaa kunnolla tavaraa.
   KÄyttöjärjestelmästä en osaa sanoa, oon niin käsi näiden koneiden kanssa että tää on ihan hepreaa mulle.
   Mutta jos ei tuohon uuteen koneeseen onnistu asennus, pitää toivoa että vanha kone vielä pelittäisi sen verran että asennus onnistuisi.

   Kiitos taas sinulle kun maltoit auttaa.

   Poista
 5. Sims 2 ei todennäköisesti toimi win kasilla... :( kannattaa putsata vanha kone ihan kunnolla asentaa siihen vain esim sims eikä muuta oleellista eli tehdä kaikki muu uudella koneella niin ei hidastu, kuvat ja muut talteen ja uudelleen asennus. Onnea operatioon!
  Ja toinen asia Mansikkaojat olisivat palaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että Mansikkaojat palaavat.
   Sain vanhan koneen toimimaan ja siinä sims toimii hyvin.

   Poista